Det er svært lite hokus pokus med det - man trenger svisker, vann, en kjele, kokeplate, noe å mose med og noe å fryse i.
Denne gangen: 500 gr svisker fra ICA.
Bløtlegges i minst 1/2 time i passende mengde vann, kokes.
Ha sviskene over i en blender, hell på passende mengde av kokevannet inntil du får ønsket konsistens.
Hell/øs massen over i en passende form. Til svisker og aprikoser synes jeg disse isbitformene fra IKEA er supre. Den røde runde formet oppe til venstre er fra Tupperware,og er vel ment til å bake et eller annet i. Jeg fryser barnemat i den :) Når det er ferdig frosset tipper jeg ut alle sviskebitene i en stor boks med lokk som egner seg til frysing. Da er det superenkelt å ta ut akkurat passe til dagens måltid.
Sviskemosen bruker vi enten i grøt, eller som en dessert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar