Vi lager all maten selv.
Vi bytter på 3 typer grøt - hirsegrøt, speltgrøt og havregrynsgrøt.
Hirse - og speltgrøt kjøper jeg på den lokale helsekostbutikken.
Havregryn har de på butikken.
Vi lager all grøten på vann, og har i terninger av frossen fruktpure og/eller mm (morsmelk)for å kjøle ned til spisetemperatur og tilsette smak.
Så langt har vi forsøkt:
*kokt pære
*kokt eple
*kokt aprikos
*kokt sviske
*kneppet banan
Koke grøt.
Frossen fruktmos i fat. I dag: svisker og aprikos.
Grøt med frukt.
Sulten gutt. Smekken fra BabyBjørn er den beste jeg vet om. Minimerer klesvasken betydelig.
Ferdig!
Tullegutt :)
Ellers har vi introdusert middag.
Jeg glemmer så lett å ta av til lillemanns middag før jeg salter og krydrer, så for oss har det letteste vært å bare lage mat spesifikt til han.
Jeg koker store porsjoner, moser og fryser det ned på et brett i ca 2- 3 cm dybde, og kutter opp i terninger når det har frosset nok. Så tar jeg bare opp terninger og mikser individuelle middager alt ettersom hva vi har, og hva det er lenge siden lillemann har fått.
I fryseren akkurat nå:
*kokt potet
*kokt gulerot
*kokt brokkoli
*kokt søtpotet
*kokt hjort
*kokt hyse (fisk)
I tillegg har vi forsøkt skapt avocado. Det liker han sånn passelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar