onsdag 24. april 2013

Mat til små mager.

Mat til små mager er et stort tema her i huset for tiden.

Vi lager all maten selv.
Vi bytter på 3 typer grøt - hirsegrøt, speltgrøt og havregrynsgrøt.
Hirse - og speltgrøt kjøper jeg på den lokale helsekostbutikken.
Havregryn har de på butikken.

Vi lager all grøten på vann, og har i terninger av frossen fruktpure og/eller mm (morsmelk)for å kjøle ned til spisetemperatur og tilsette smak.

Så langt har vi forsøkt:
*kokt pære
*kokt eple
*kokt aprikos
*kokt sviske
*kneppet banan
'
Koke grøt. 
Frossen fruktmos i fat. I dag: svisker og aprikos. 

Grøt med frukt. 

Sulten gutt. Smekken fra BabyBjørn er den beste jeg vet om. Minimerer klesvasken betydelig. 

Ferdig! 

Tullegutt :) 


Ellers har vi introdusert middag.
Jeg glemmer så lett å ta av til lillemanns middag før jeg salter og krydrer, så for oss har det letteste vært å bare lage mat spesifikt til han.
Jeg koker store porsjoner, moser og fryser det ned på et brett i ca 2- 3 cm dybde, og kutter opp i terninger når det har frosset nok. Så tar jeg bare opp terninger og mikser individuelle middager alt ettersom hva vi har, og hva det er lenge siden lillemann har fått.
I fryseren akkurat nå:

*kokt potet
*kokt gulerot
*kokt brokkoli
*kokt søtpotet
*kokt hjort
*kokt hyse (fisk)

I tillegg har vi forsøkt skapt avocado. Det liker han sånn passelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar